Een geschikt bureau voor werken met een laptop

laptop onder 1000 euro

Een ideale bureau waaraan je kunt werken met een laptop, bestaat die wel? Of ontkom je er niet aan dat je toch aanpassingen moet maken om bureaus en werkplekken geschikt te maken voor werken met een laptop? We leggen je hier uit waar je op moet letten en wat de mogelijkheden zijn.

Werken met een laptop

De minste wens is om met een gebogen hoofd naar beneden te moeten kijken naar je laptop scherm terwijl je aan het typen bent. Idealiter heb je dan een bureau waarmee je ook kan staan, en dat is tegenwoordig een veel gevraagde methode. Vooral ook omdat het ergonomisch beter is om te switchen van zitten naar staan en weer terug. Hiervoor zijn de zit-sta bureaus erg geschikt.

Voor als je zit is er een andere manier van werken met je laptop, en dat is door deze hoger te zetten op ooghoogte en dan met een los toetsenbord te werken. En als je het helemaal goed wilt doen dan neem je er een aparte monitor bij met een groter beeldscherm, en deel je het scherm via je laptop.

Een geschikt laptop bureau

Een goed bureau moet tegenwoordig meer doen dan alleen maar aan gezeten te worden. De tijd dat je de zithouding moet aanpassen naar de ruimte en hoogte van je bureau is voorbij. Zeker werken met een laptop maakt het lastig omdat deze lager op het bureau staat dan een los toetsenbord en verstelbare monitor.

Hiervoor zijn er aparte laptop bureaus die je overal neer kan zetten en met een stoel aan kan schuiven. Dit is ideaal voor thuis als klein woont, en eigenlijk geen ruimte hebt voor een bureau. Maar dit ook handig voor als je vaak wilt wisselen van werkruimte zoals in de woonkamer, de keuken of bij mooi weer de tuin / balkon.

Werken met een budget

Zit-sta bureaus maken een enorm verschil zodat je staand kan werken, maar ze zijn aardig prijzig met een startwaarde van 300 euro. Maar zover hoeft niet per se te komen. Je kunt bureaus werkbaar maken voor je laptop door een laptop verhoging op je bureau te plaatsen. Hiermee kun je staand of zittend achter je laptop werken zonder de nadelen ervan te voelen. Deze laptop standaards zijn vaak relatief goedkoop en al beschikbaar vanaf 20 euro. En een goede laptop verhoging is verstelbaar zodat je zowel zittend als staand erachter kan werken.

Nicolas Claeys
Nicolas Claeys

Nicolas Claeys of Nico van De Beste Laptop, is technologie en laptop expert. Al sinds 1997 volgt hij de PC wereld op de voet. Zowel Windows systemen als MacOS systemen kennen voor Nicolas geen geheimen. In 2017 richtte hij Debestelaptop.be op. De website is inmiddels uitgegroeid tot de meest toonaangevende en gerespecteerde laptop site van België

Vragen of opmerkingen zijn steeds welkom

Kan ik jou verder helpen?

De Beste Laptop