Waar moet je op letten bij de aanschaf van een laptop?

waar moe je op letten bij aanschaf van een laptop

Tegenwoordig gaat veel meer online. De reden hiervan is dat we steeds meer weten over de digitale wereld. Het is eigenlijk ook wel logisch dat we zoveel doen binnen de online wereld. Het maakt veel dingen namelijk een stuk makkelijker. Zo kun je bijvoorbeeld met gemak thuiswerken door gebruik te maken van een laptop. De laptop wordt dagelijks door veel mensen gebruikt, maar waar moet je eigenlijk op letten bij de aanschaf? Hieronder lees je daar meer over!

Welk merk neem je?

Om te beginnen heb je erg veel verschillende soorten merken laptops. Ieder merk heeft weer zijn voor- en nadelen. Daarbij werk ieder merk weer op een andere manier. Denk aan de laptops van Apple. Deze worden ook wel MacBooks genoemd. Wanneer je alle apparatuur, zoals bijvoorbeeld de telefoon, van Apple hebt, zul je ook sneller hier een laptop van kopen. Het is wel verstandig op het merk te letten. Wanneer je een iPhone en laptop aanschaft zal deze in combinatie beter werken dan wanneer je een Apple telefoon moet combineren met bijvoorbeeld Chromebook.

Bekijk het formaat

Ook heb je erg veel verschillende soorten formaten. Ook hierin heeft ieder weer een andere voorkeur. De een heeft het liefst een groot beeldscherm, zodat je veel en makkelijk alles kunt bekijken. Een groot formaat laptop is fijn, maar wanneer je bijvoorbeeld veel moet reizen kan dit weer onhandig zijn. Bij een persoon die veel moet reizen kan een kleinere laptop vaak beter werken. Hierbij heeft diegene een betere mogelijkheid om de laptop in de tas te stoppen en zal de laptop daarnaast minder wegen. Bekijk de verschillende mogelijkheden en kijk ook naar wat passend is in het gebruik van de laptop in jouw leven.

Werking met andere apparaten

Al eerder heb je kunnen lezen dat je een laptop bijvoorbeeld goed kunt gebruiken in combinatie met je telefoon. Hierbij is het wel zo handig als deze goed op elkaar ingespeeld zijn. Naast de combinatie laptop met telefoon kan het ook zo zijn dat je de laptop met andere apparaten moet combineren. Denk bijvoorbeeld aan een printer. Deze printer is nodig om bijvoorbeeld tijdens werk verschillende documenten uit te printen.

Het is dus van belang om goed te kijken naar een laptop die werkt in combinatie met een printer. Zo kun je denken aan een laptop in combinatie met een hp envy 5030 Hiermee kun je documenten voor werk of privé uitprinten. Deze printer bevat dan nog hp inktpatronen, waarmee je ook bijvoorbeeld mooie afbeeldingen vanaf de laptop kunt printen. Wanneer je dus weet dat je een printer zal gaan gebruiken, moet je ervoor zorgen dat je een laptop aanschaft die hiermee kan werken.

Welke programma’s heb je nodig?

Iedere laptop heeft zijn eigen specialiteiten. Zo kan de een bijvoorbeeld gericht zijn op het editten, terwijl de ander weer meer gericht is op het algemene gebruik. Bedenk je dus voor de aanschaf goed waar je de laptop voor gaat gebruiken. Wanneer je de laptop vooral nodig zal hebben voor het editten van foto’s of video’s, zul je ervoor moeten zorgen dat de laptop die bepaalde programma’s ook aankan. Hoe beter je weet wat je nodig hebt, hoe beter je uiteindelijk een laptop aan kunt schaffen.

Nicolas Claeys
Nicolas Claeys

Nicolas Claeys of Nico van De Beste Laptop, is technologie en laptop expert. Al sinds 1997 volgt hij de PC wereld op de voet. Zowel Windows systemen als MacOS systemen kennen voor Nicolas geen geheimen. In 2017 richtte hij Debestelaptop.be op. De website is inmiddels uitgegroeid tot de meest toonaangevende en gerespecteerde laptop site van België

De Beste Laptop