Tip: Apple Macbook prijzen vergelijken

Wil je een Apple laptop kopen, of beter gezegd, een MacBook dan kan je door MacBook prijzen te vergelijken aardig wat voordeel doen. Op deze pagina kan je zien wat de prijzen zijn bij verschillende webshops voor de meest actuele Apple MacBooks.

MacBook’s zijn prijzig, maar absoluut hun geld waard. Ze zijn steeds vooruitstrevend qua technologie en zijn zeer duurzaam. Een MacBook Air of MacBook Pro kopen, daar zal je jarenlang plezier aan beleven. Gegarandeerd!

Apple MacBook een introductie

Ben je niet zo vertrouwd met Apple laptops? Geen probleem, we maken je snel even wegwijs. Eerst en vooral, laat dit de laatste keer zijn dat je Apple laptop zou zeggen. Bij Apple noemen ze die laptops “MacBook”. Een MacBook komt momenteel in 2 soorten. Je hebt de MacBook Air en de MacBook Pro.

De MacBook Air is de lichtste van de twee. Hij is dan ook bedoeld voor gebruikers die graag een toestel hebben die niet te zwaar is. Een toestel voor de gewone gebruiker dus.  Maar, hij is daarom niet (veel) trager dan zijn grotere broer de MacBook Pro. Integendeel zelfs! De Macbook Air is bijna even krachtig als de MacBook Pro met Apple’s nieuwe M1 chip. De MacBook Air is er maar in 1 variant, dat is de 13 inch variant.

De MacBook Pro is dan weer speciaal ontworpen voor de iets meer veeleisende gebruiker. De Macbook Pro komt in 2 varianten, de 13 inch variant en de 16 inch variant. Waarbij de 16 inch variant het best geschikt is voor de veeleisende gebruiker. De MacBook Pro 13 inch is verkrijgbaar met de nieuwe zeer performante M1 processor van Apple. Er is ook een MacBook Pro 13 inch met een Intel chip. De 16 inch modellen hebben momenteel nog allemaal een Intel processor.

De MacBook, en eigenlijk alles van Apple, heeft de reputatie van duur te zijn. Apple is inderdaad wel prijzig. Maar je krijgt zeker kwaliteit in de plaats. Bovendien kan je door MacBook prijzen te vergelijken heel wat geld uitsparen.

Apple M1 Processor

Apple MacBook Kopen In 2020 kwam Apple met zijn eigen processor. De Apple M1-Chip. De chip bleek een absolute revolutie te zijn. Die M1-chip blijkt niet alleen krachtiger te zijn dan de huidige generatie Intel (en AMD) processoren. Hij is bovendien zéér zuinig. Kan je je inbeelden bij normaal gebruik je batterij van je laptop slechts 2 keer per week te moeten opladen? Met de MacBook’s uitgerust met een M1 chip lukt dat. En ik spreek uit ondervinding trouwens.

Ik adviseer dan ook zonder twijfel om een MacBook te kopen met een M1-chip aan boord. Heb geen vrees, alle programma’s die je gewoon bent op je Mac draaien zonder problemen op een MacBook met M1 chip.

Waar moet je op letten bij het aankopen van een MacBook?

Apple Maakt het je eigenlijk vrij eenvoudig. Een eerste keuze die je moet maken is welke type MacBook voor jou het meest geschikt is. Heb je liever een toestel dat licht is qua gewicht. Die je dus eenvoudig overal kan meenemen. Wil je er niet teveel geld aan uitgeven, maar tegelijk wel een degelijk toestel? Dan kies je best voor de MacBook Air. Qua prestaties die gelijk aan de MacBook Pro 13 inch. Het enige verschil is de batterijduur die “slechts “18 uur is. Bij de MacBook Pro is dat 20 uur. Nog een klein verschil is de Touch Bar, de MacBook Air heeft geen Touch Bar.

Kies daarentegen voor de MacBook Pro indien je regelmatig zware taken doet zoals foto of beeldbewerking. Indien je echt regelmatig zware opdrachten moet verwerken dan ban je best af met een MacBook Pro. Heb je liever een Intel processor? dan moet je sowieso kiezen voor een MacBook Pro. Vergeet niet, binnen enkele jaren stopt Apple helemaal met het gebruik van Intel chips.

MacBook Air prijzen vergelijken

Apple MacBook Air (November, 2020) MGN63FN/A - 13.3 inch - Apple M1 - 256 GB - Spacegrijs - Azerty

Apple MacBook Air (November, 2020) MGN63FN/A – 13.3 inch – Apple M1 – 256 GB – Spacegrijs – Azerty, Apple

Dit zijn de prijzen voor het basis model van de MacBook Air. Er zijn nog andere modellen en kleuren beschikbaar, klik hiervoor op onderstaande knop.

MacBook Pro 13 inch prijzen vergelijken

Apple MacBook Pro (November, 2020) MYD82FN/A - 13.3 inch - Apple M1 - 256 GB - Spacegrey - Azerty

Apple MacBook Pro (November, 2020) MYD82FN/A – 13.3 inch – Apple M1 – 256 GB – Spacegrey – Azerty, Apple

Dit zijn de prijzen voor het basismodel van de MacBook Pro, er zijn nog heel wat andere modellen te verkrijgen voor de 13 inch MacBook pro. Een overzicht vind je door op onderstaande knop te klikken.

MacBook Pro 16 inch prijzen vergelijken

Apple Macbook Pro (2019) MVVJ2FN/A - 16 inch - 512 GB - Spacegrijs - Azerty

Apple Macbook Pro (2019) MVVJ2FN/A – 16 inch – 512 GB – Spacegrijs – Azerty, Apple

Dit zijn de prijzen voor het instapmodel van de 16 inch MacBook Pro. Er zijn nog andere modellen beschikbaar. Voor een overzicht klik je op onderstaande knop.

Liever een Windows Laptop?

Twijfel je? Heb je liever een Windows laptop? Of denk je toch beter te zijn met een Budget laptop? Geen probleem bij ons vind je een handig overzicht van alle laptops die momenteel te verkrijgen zijn.

Heb ik je goed geholpen?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen stemmen, breng je de eerste stem uit?

Wat fijn dat je dit artikel goed vond 🙂

Volg ons op sociale media voor nog meer leuke tips

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig was voor jou!

Laat ons deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Nico

Nico

Nico is de bezieler en beheerder van deze website. Stichter van Apple Nieuws Vlaanderen - MacKopen.be en De Beste Laptop. Gepassioneerd door technologie.

Vragen of opmerkingen zijn steeds welkom

Heb je een vraag of opmerking?

De Beste Laptop