10 Gratis Websites voor de beste laptop achtergrond

laptop achtergrond

Als je net als ik bent, dan is je laptop waarschijnlijk een essentieel onderdeel van je dagelijkse leven geworden. Het is waar je werkt, studeert, online winkelt, en zelfs je favoriete films en tv-shows bekijkt. Dus waarom zou je niet wat persoonlijkheid aan je laptop geven met leuke achtergronden?

Ik deel je alvast 10 geweldige websites die ik zelf ook gebruik waar je leuke laptop achtergronden kunt vinden. Of je nu van minimalistische ontwerpen, dierenfoto’s, natuurbeelden of abstracte kunst houdt, er is voor elk wat wils. En het beste van alles? De meeste van deze websites bieden hun achtergronden gratis aan!

Laptop achtergronden, 10 websites

Er zijn veel websites waar je achtergronden voor je laptop kan vinden. Ik heb je een lijst opgesteld met de voor mij beste websites voor leuke, hippe en trendy achtergronden voor je nieuwe laptop.

1. Wallpaper Cave

laptop achtergrond
Leuke en kleurrijke achtergronden voor je laptop op Wallpaper Cave

Op Wallpaper Cave vind je duizenden achtergronden in verschillende categorieën, zoals natuur, steden, auto’s, enz. Je kunt zelfs zoeken op resolutie, zodat je zeker weet dat de achtergrond perfect past bij jouw scherm.

2. Unsplash

Unsplash is een populaire bron voor gratis stockfoto’s, maar ze bieden ook een indrukwekkende collectie van laptop achtergronden. Van rustieke landschappen tot moderne stadsgezichten, er is voor ieder wat wils.

3. WallpaperAccess

WallpaperAccess is een van de grootste en meest diverse verzamelingen van gratis desktop achtergronden op het web. Met meer dan een miljoen gratis achtergronden, is er zeker iets te vinden dat bij jouw stijl past.

4. Desktop Nexus

Desktop Nexus heeft een uitgebreide collectie laptop achtergronden, ingedeeld in verschillende categorieën. Of je nu op zoek bent naar abstracte kunst of foto’s van je favoriete dier, je vindt het hier allemaal.

5. HD Wallpapers

HD Wallpapers heeft duizenden gratis achtergronden in hoge kwaliteit, geoptimaliseerd voor een breed scala aan schermresoluties. Met zoveel keuze, vind je gegarandeerd iets dat past bij jouw stijl.

6. WallpaperSafari

Laptop achtergrond

WallpaperSafari biedt een uitgebreide collectie laptop achtergronden in verschillende resoluties. Of je nu een 4K-scherm hebt of iets kleiner, je vindt hier een achtergrond die perfect past.

7. Pinterest

Pinterest is een sociale mediaplatform waar je inspiratie kunt opdoen voor alles, van mode tot interieurdesign. Het is ook een geweldige plek om laptop achtergronden te vinden. Zoek gewoon naar “laptop achtergronden” en laat je inspireren door de ontelbare pins.

8. Reddit

Reddit is een geweldige bron voor vrijwel alles, en dat geldt ook voor laptop achtergronden. De subreddit “Wallpapers” heeft een uitgebreide collectie van verschillende achtergronden, ingediend en gedeeld door gebruikers van over de hele wereld.

9. DeviantArt

DeviantArt is een online community voor kunstenaars en creatievelingen. Het is ook een geweldige plek om laptop achtergronden te vinden. Blader gewoon door de “Wallpapers”-sectie en ontdek de vele prachtige kunstwerken die beschikbaar zijn.

10. Canva

Canva is in eerste instantie een ontwerptool, maar biedt ook een ruime keuze aan mooie en stijlvolle laptop achtergronden. Je kunt gemakkelijk je eigen aanpassingen doen en het formaat aanpassen aan jouw schermresolutie. Canva is een betaalde tool, maar biedt ook een aantal gratis achtergronden aan. Het is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen!

Zo pas je gemakkelijk de achtergrond aan op Windows 11 [Stappenplan]

Als je een nieuwe achtergrond hebt gevonden die je wilt gebruiken op je Windows 11 laptop, dan kun je deze gemakkelijk instellen als achtergrond.

Hier zijn de stappen:

  1. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad en selecteer “Aan persoonlijke voorkeur aanpassen”.
  2. Klik op “Achtergrond” in het linkermenu.
  3. Selecteer de gewenste afbeelding onder “Kies uw afbeelding”.
  4. Je kunt ook kiezen of je de afbeelding wilt uitrekken, vullen, passend maken of centreren op je scherm.
  5. Als je klaar bent, klik je op “Opslaan” om de nieuwe achtergrond in te stellen.
In persoonlijke instellingen in Windows 11 kan je je achtergrond aanpassen.
In persoonlijke instellingen in Windows 11 kan je je achtergrond aanpassen.

Naast het wijzigen van de achtergrond, kun je ook andere persoonlijke voorkeuren instellen, zoals kleurenschema’s en geluiden. Windows 11 biedt verschillende opties om je laptop helemaal naar jouw smaak aan te passen.

Onthoud wel dat het belangrijk is om de juiste schermresolutie te kiezen en de afbeelding bij te snijden voordat je deze instelt als achtergrond. Zo voorkom je dat de afbeelding onscherp wordt of niet goed past op je scherm.

Veel plezier met je nieuwe laptop achtergrond!

Hopelijk heb je wat inspiratie opgedaan voor het personaliseren van je laptop met een nieuwe achtergrond. Vergeet niet om de juiste schermresolutie te kiezen en de afbeelding bij te snijden voordat je deze instelt als achtergrond.

Als je nog andere geweldige websites kent voor laptop achtergronden, laat het ons dan weten in de reacties hieronder. En als je deze post nuttig vond, deel hem dan gerust op social media om anderen te helpen bij het vinden van de perfecte achtergrond voor hun laptop.

Laptop achtergrond FAQ

Zijn de achtergronden op de genoemde websites gratis te downloaden?

Ja, de meeste van de genoemde websites bieden gratis achtergronden aan voor laptops. Sommige websites bieden ook betaalde opties, maar je kunt zeker geweldige achtergronden vinden zonder ervoor te betalen.

Hoe pas ik de achtergrond aan op Windows 11?

Om de achtergrond op Windows 11 aan te passen, klik je met de rechtermuisknop op het bureaublad en selecteer je “Aan persoonlijke voorkeur aanpassen”. Klik op “Achtergrond” in het linkermenu en selecteer de gewenste afbeelding onder “Kies uw afbeelding”. Klik op “Opslaan” om de nieuwe achtergrond in te stellen.

Kan ik mijn eigen afbeeldingen gebruiken als achtergrond?

Ja, je kunt je eigen afbeeldingen gebruiken als achtergrond op Windows 11. Klik op “Achtergrond” in het linkermenu en selecteer “Afbeelding” onder “Kies uw afbeelding”. Zoek vervolgens naar de afbeelding die je wilt gebruiken en selecteer deze. Klik op “Opslaan” om de nieuwe achtergrond in te stellen.

Nicolas Claeys
Nicolas Claeys

Nicolas Claeys of Nico van De Beste Laptop, is technologie en laptop expert. Al sinds 1997 volgt hij de PC wereld op de voet. Zowel Windows systemen als MacOS systemen kennen voor Nicolas geen geheimen. In 2017 richtte hij Debestelaptop.be op. De website is inmiddels uitgegroeid tot de meest toonaangevende en gerespecteerde laptop site van België

Vragen of opmerkingen zijn steeds welkom

Kan ik jou verder helpen?

De Beste Laptop