3 tips bij het oprichten van je eigen kantoorpand

3 tips bij het oprichten van je eigen kantoorpand

Voor iedere ondernemer is het een droom om snel te groeien naar een groot en succesvol bedrijf. In veel gevallen slagen ondernemers er dan ook in om het bedrijf goed te laten lopen door veel energie en tijd in het bedrijf te steken.

Wanneer het bedrijf eenmaal groeit, krijgen ondernemers de optie om zich uit te breiden en om werknemers in dienst te nemen. Bij het aannemen van meer werknemers komen er nieuwe zaken bij kijken voor ondernemers. Naast geschikte laptops voor je werknemers heb je ook andere zaken nodig. Denk bijvoorbeeld aan het huren van een kantoorpand. In dit artikel geven wij jou, de succesvolle ondernemer, 3 tips bij het oprichten van je eigen kantoorpand. 

Locatie en capaciteit 

Stap 1 is het vinden van een geschikt kantoorpand of werkruimte. Bij het uitkiezen van de nieuwe werkplek is het als ondernemer belangrijk dat er een bepaald budget is zodat je gerichter kunt gaan zoeken. Daarnaast is het belangrijk om de capaciteit te bepalen; hoeveel werknemer heeft het bedrijf nu en wordt er een groei verwacht in de komende jaren? Bij veel kantoorpanden moet er getekend worden om het pand een aantal jaar te huren. Voordat er getekend kan worden is het slim om te bepalen of er komende jaren meer of minder werknemers aangenomen gaan worden, zodat het pand genoeg ruimte heeft voor iedereen. 

De volgende stap is om de locatie van het kantoorpand te bepalen. Voor sommige bedrijven is het juist logistiek gezien slimmer om buiten af een kantoorpand te hebben dan midden in het centrum van een stad of dorp. 

Zorg voor een gezonde werkomgeving

Na het vinden van het juiste kantoorpand is de volgende stap om het goed in te richten. Goede werkomstandigheden zijn belangrijk in elk bedrijf. Als werkgever heb je zelf de touwtjes in handen hoe het kantoor eruit ziet. Het is slim om een goede kantoorinrichting te maken waarbij werknemers van dezelfde afdeling dicht bij elkaar komen te werken. Verder is het slim om vergaderruimtes te creëren en om privé bureaus te hebben. Om goed te werk te kunnen gaan zijn goede elektrische aansluitingen erg belangrijk. Denk aan stopcontacten, verlichting en internetverbinding, Elektramat Belgie is onder andere een goed bedrijf dat alle elektrische aansluitingen aanbiedt voor bedrijven.  

Creëer een veilige werkplek

Wanneer de kantoorindeling is gemaakt is het tijd om kantoor items zoals bureaus, stoelen en laptops aan te schaffen. Deze kun je als werkgever vaak in bundels kopen. Iets wat misschien belangrijker is dan de inrichting is de veiligheid van het kantoorpand. Als bedrijf is het belangrijk om goed over de veiligheid na te denken en om vluchtroutes te hebben. Om de meest veilige werkplek te creëren kunt u een bedrijf van buitenaf inhuren die alles voor u installeert, zoals de zekeringkast, brandmelders, verlichting en andere kabels zodat u dat zelf niet hoeft te doen. Zo weet u zeker dat alles veilig geïnstalleerd wordt. 

Redactie
Vragen of opmerkingen zijn steeds welkom

Kan ik jou verder helpen?

De Beste Laptop