De best verkochte laptop merken van 2022

best verkochte laptop merken

Er zijn vele merken laptops beschikbaar op de markt, maar slechts enkele hebben zich in 2022 onderscheiden als de beste verkochte merken. Dit zijn de best verkochte laptop merken van 2022

Het zal weinigen verwonderen, gezien het huidige economische klimaat, dat de PC markt en de laptop markt geen sterk jaar achter de rug hebben. Voor het eerst in 4 jaar ging de verkoop van desktops en laptops achteruit. Ondanks de minder goede cijfers geven we jullie toch even mee wat de 3 beste verkochte laptop merken zijn.

Volgens onderzoek van Canalys waren Lenovo, HP en Dell de top drie merken die het meest werden verkocht in 2022.

best verkochte laptop merken

1 Lenovo: Marktleider

Lenovo bleef de marktleider in de laptopmarkt in 2022, met een aandeel van 24,3%. Het bedrijf biedt een brede selectie van laptops voor zakelijke en consumentenmarkten, waaronder de ThinkPad-lijn voor zakelijke gebruikers en de IdeaPad-lijn voor consumenten. Lenovo laptops worden gewaardeerd om hun robuuste ontwerp, uitstekende prestaties en lange batterijduur.

2. HP: Sterke concurrent

HP was een stevige concurrent voor Lenovo in 2022, met een aandeel van 22,5%. Het bedrijf biedt een uitgebreide selectie van laptops voor zakelijke en consumentenmarkten, waaronder de EliteBook-lijn voor zakelijke gebruikers en de Pavilion-lijn voor consumenten. HP laptops worden gewaardeerd om hun slanke ontwerp, krachtige prestaties en goede beeldschermkwaliteit.

3. Dell: grootste verliezer

Dell eindigde op de derde plaats in 2022 met een aandeel van 17,8%. Het bedrijf biedt een breed scala van laptops voor zakelijke en consumentenmarkten, waaronder de Latitude-lijn voor zakelijke gebruikers en de Inspiron-lijn voor consumenten. Dell laptops worden gewaardeerd om hun betrouwbaarheid, krachtige prestaties en uitstekende technische ondersteuning. Dell zag wel de grootste terugval in de verkoopcijfers van alle computerfabrikanten. De verkoop bij Dell daalde met ruim 37%.

Andere merken, zoals Apple en Asus, behaalden ook een grote marktaandeel, maar konden niet concurreren met de top drie. Deze merken worden gewaardeerd om hun unieke ontwerp en innovatie. Merk op dat Apple met zijn MacBooks vaak een hogere prijs heeft en een specifieke doelgroep aanspreekt.

Heb ik je goed geholpen?

Gemiddelde beoordeling / 5. Aantal beoordelingen:

Nog geen stemmen, breng je de eerste stem uit?

Wat fijn dat je dit artikel goed vond 🙂

Volg ons op sociale media voor nog meer leuke tips

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig was voor jou!

Laat ons deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Nico

Nico

Nico is de bezieler en beheerder van deze website. Als technologie expert geef ik je graag advies over onder andere Laptops, Apple en Televisie toestellen.

Vragen of opmerkingen zijn steeds welkom

Kan ik jou verder helpen?

De Beste Laptop