De laptop van de toekomst: de Framework Laptop 16

De laptop van de toekomst Framework Laptop 16

Je kent het wel. Je koopt vandaag de allerbeste gaming laptop die er is, je betaalt niet alleen een fortuin. Maar binnen ruimschoots 2 jaar voldoet je laptop absoluut niet meer aan je vereisten. De enige oplossing die er is vandaag de dag, dat is een nieuwe laptop kopen. Dat laatste, dat kan misschien veranderen in de toekomst.

De oplossing op dit probleem? Een modulaire laptop. Een laptop waar je net zoals bij een desktop computer de onderdelen, zoals de processor en de videokaart, naar je wens en behoefte kan vervangen. Bij een hedendaagse laptop mag je vandaag de dag al tevreden zijn dat je je RAM geheugen zelf kan uitbreiden, met een beetje geluk kan je zelfs je SSD zelf vervangen. Daar komt vandaag de dag nog eens bij dat je hiervoor toch wel enige technische kennis voor nodig hebt.

Maak kennis met de Framework Laptop 16

Daar wil het bedrijf Framework verandering in brengen. Je mag hun systeem gerust revolutionair noemen. Beeld je een laptop in waarvan je elk component kan vervangen en upgraden. En dan bedoelen we niet enkel de basiscomponenten zoals een processor, RAM geheugen of SSD. Nee, echt elk component. Beeldscherm, toetsenbord, touchpad, en vooral ook de grafische kaart. Fenomenaal niet?

Framework, het bedrijf achter de Framework laptop 16, claimt in het najaar van 2023 te starten met de verkoop van deze modulaire 16 inch laptop. Een laptop die heel wat problemen kan oplossen waar we tegenwoordig worden mee geconfronteerd bij laptops.

De oplossing voor veel problemen

Een modulaire laptop zoals de Framework Laptop 16 kan heel wat problemen oplossen. Zo kan je bijvoorbeeld je laptop laten meegroeien met jouw behoefte. Deze laptop maakt het perfect mogelijk om een laptop te kopen met lagere specificaties en die later een upgrade te geven. Misschien is je budget momenteel niet groot genoeg om een zeer krachtige gaming laptop te kopen. Dan zou je met deze oplossing je laptop op een later tijdstip kunnen uitbreiden.

Momenteel bindt je budget je vast aan je laptop. Als je niet voldoende budget hebt en je wenst je een gaming laptop te kopen. Dan ben je verplicht een goedkope gaming laptop te kopen, en daar hang je dan aan vast voor de komende jaren. Niet zo dus met een modulaire laptop.

Daarnaast kan je, wanneer er een onderdeel stuk zou gaan, het bewuste onderdeel zelf vervangen. Gedaan dus met je laptop naar de prullenbak te brengen indien enkel je scherm stuk zou zijn. Goed voor het milieu dus!

Andere fabrikanten

Momenteel lijkt er weinig animo te zijn bij andere laptop fabrikanten zoals HP, Lenovo en ASUS om dergelijke modulaire laptops te ontwikkelen. Misschien vrezen ze zo minder laptops te verkopen? Dat zou kunnen. In elk geval, na het zien van deze ontwikkeling door Framework, kunnen we alleen maar hopen dat dit de toekomst wordt van laptops.

Wat is jouw idee over deze laptop? Lijkt het jou wat? Of denk je dat deze laptop maar weinig kans heeft op slagen? Laat het mij gerust weten in de reacties hieronder šŸ‘‡

Nicolas Claeys
Nicolas Claeys

Nicolas Claeys of Nico van De Beste Laptop, is technologie en laptop expert. Al sinds 1997 volgt hij de PC wereld op de voet. Zowel Windows systemen als MacOS systemen kennen voor Nicolas geen geheimen. In 2017 richtte hij Debestelaptop.be op. De website is inmiddels uitgegroeid tot de meest toonaangevende en gerespecteerde laptop site van Belgiƫ

Vragen of opmerkingen zijn steeds welkom

Kan ik jou verder helpen?

De Beste Laptop